Camerabewaking

Beveiliging middels bewakingscamera’s is in de huidige maatschappij erg belangrijk geworden. Het is geen luxe mee maar wordt steeds meer een vereiste. Ook heeft de techniek grote vooruitgang geboekt in de kwaliteit en betaalbaarheid van een camerabewaking systeem.

DE TECHNIEK
Resolutie
De traditionele camera’s maken gebruik van de wat duurdere coax-kabels en hebben een maximale resolutie van 0,3 megapixel en in de nieuwste varianten is dat opgewaardeerd naar 4 megapixel. Dat levert een matig beeld in vergelijking met de huidige IP camerasystemen waarmee al snel een resolutie van 8 megapixel of meer behaald wordt. Een resolutie van 8 megapixel is bij Cannect de standaard voor €180,- per camera! Deze hoge pixeldichtheid zorgt voor een uiterst gedetailleerd beeld waarop bijvoorbeeld kentekens herkennen geen probleem meer is. Ook met IP systemen zijn de instapmodellen voorzien van een 5 megapixel chip welke toch middels ingebouwde verbeteringen al een acceptabel plaatje leveren.

Netwerk / bekabeling
Omdat gebruik wordt gemaakt van de standaard IP-techniek is deze camera direct op uw modem aan te sluiten. U kunt zo middels een programma op uw telefoon, of via internet op uw computer de beelden van de camera live zien. Ook hebben sommige camera’s de mogelijkheid om via uw draadloze netwerk te verbinden. Kabels trekken is dan voorgoed verleden tijd. Mede door het gebruik van IP-techniek zijn de mogelijkheden echt eindeloos geworden. We kunnen op iedere plek camerabeveiliging leveren als er netspanning aanwezig is.

Infrarood
De camera’s kunnen tevens uitgevoerd worden met een infrarood (IR) module. Dan heb u bij minimale licht omstandigheden toch een bruikbaar beeld. De camera schakelt dan automatisch om naar zwart/wit beeld, dan heeft de chip nog minder licht nodig.

Opname van de camerabeelden
Opname van de camera beelden is in veel gevallen handig of zelfs essentieel. Hiervoor zijn netwerk-recorder leverbaar welke op een harddisk de beelden opslaat. Tegenwoordig is bijvoorbeeld een harde schijf van 1TB ongeveer €35,-. Onze recorders kunnen meerdere harddisks bevatten van 8TB. U begrijpt hierdoor dat het lang bewaren van 24×7 goede kwaliteit beelden geen enkel probleem meer is.

Hieronder een voorbeeld van een FullHD (2MegaPixel) IP-camera. Zoals te zien is, is een kenteken prima te lezen! Onze huidige camera’s zijn zelfs 2,5x duidelijker.

1080p
Klik op de afbeelding voor de originele grootte

VoorbeeldPixels
Voorbeeld van uitsnede van bovenstaand FullHD beeld.  1. FullHD(2MP)  2. HD(1MP)  3. CCTV(750TVL/0,3MP)