computers

vakkundig advies

Trage computer of laptop?

U zet uw computer aan en kunt eerst een bakje koffie drinken. Dan eindelijk… hij is zover en u kunt aan de slag. Een veel gehoord probleem. Gefeliciteerd, we kunnen u hiermee helpen.

De oorzaak

Uw computer heeft door lange tijd gebruikt te zijn op diverse plaatsen op de harde schijf bestanden opgeslagen. Dit zijn tijdelijke bestanden als u aan het internetten bent. Ook tijdelijke bestanden als u updates installeert van Windows, Java, Adobe, Office, de virusscanner en nog veel meer. In de loop der tijd heeft u waarschijnlijk ook veel programma’s geïnstalleerd die u niet of nauwelijks gebruikt.

Anno 2015 is MALWARE misschien wel de grootste oorzaak van een trage computer. Dat is software wat meestal foutmeldingen laat zien en u laat geloven dat er fouten in uw systeem zitten. Dat alles met het enige doel om u te laten betalen voor een niet werkende oplossing.

updatenowpro.com pop-up ads

De mogelijkheden

Een softwarematige opschoonbeurt voor hierboven genoemde punten is de oplossing! Malware wordt verwijderd, de tijdelijke bestanden worden gecontroleerd en indien mogelijk verwijderd. Niet gebruikte software wordt verwijderd en veel processen die onnodig op de achtergrond van Windows draaien. Vaak is voor oudere computers een geheugen uitbreiding nodig van enkele tientjes.

Niet te voorkomen

Één troost… ú heeft niets verkeerd gedaan. Dit is normaal na enkele jaren gebruik.  Ook komt Windows maandelijks met belangrijke beveiligingsupdates. Deze zijn er voor dat uw computer veilig blijft op het internet en de installatie hiervan is van belang. Ook deze updates maken uw computer steeds een beetje langzamer. Zo was 512MB werkgeheugen voor Windows Vista 6 jaar terug ruim voldoende. Nu is 2GB (2048MB) noodzakelijk.